Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Goed verzekerd op reis

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Goed verzekerd op reis

Je hebt een hele mooie reis geboekt, waar je je ontzettend op verheugd en dan komt er voor vertrek een kink in de kabel waardoor je niet af kunt reizen. Of je bent vertrokken naar je bestemming en na aankomst blijken je koffers in Amsterdam te zijn achtergebleven. En zo zijn er nog wel een paar scenario’s te verzinnen die bij jouw prachtige reis roet in het eten kunnen gooien en die een hoop narigheid en rompslomp kunnen veroorzaken. Als je echter een goede reis- en annuleringsverzekering hebt, hoef je je geen zorgen te maken en weet je dat je altijd kunt rekenen op hulp bij problemen in het buitenland.

Waarom moet je een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Helaas hebben wij in de loop der jaren ervaren dat, hoe goed een reis ook is gepland, er altijd onverwachte gebeurtenissen plaats kunnen vinden waarop je niet had gerekend. Dat is vaak heel erg vervelend en stressvol en in deze situaties wil je je het liefst geen zorgen maken over kosten en vergoeding van de schade die je hebt geleden. Daarnaast is het fijn als je weet dat je altijd contact op kunt nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Je krijgt goed advies en zorgen bijvoorbeeld voor medische hulp in geval van ziekte of een ongeluk.

Is een reis- en annuleringsverzekering verplicht?

Als je bij ons een reis boekt, verplichten we je een goede reisverzekering af te sluiten. We vragen je ook ons de gegevens van je verzekering door te geven, als je die al hebt. Zo kunnen wij ook contact met je verzekeraar opnemen als er zich tijdens je reis een probleem voordoet. Een reisverzekering biedt hulp bij ziekte, ongeval of overlijden en dekt kosten voor het verlies van bagage, onverwachte medische behandelingen aanvullend op je zorgverzekering. Gaat je tijdens je reis extreme sporten beoefenen, dan zul je hiervoor waarschijnlijk een extra verzekering voor af moeten sluiten.

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wij raden dit wel met klem aan. Het is erg zuur als je door omstandigheden kort voor vertrek je reis moet afzeggen en niets terugkrijgt van de reissom die je al helemaal had voldaan. Met een goede annuleringsverzekering voorkom je dit en wordt de reissom die je hebt betaald vergoed.

Dekt mijn reis- en annuleringsverzekering altijd alle kosten?

Ook als je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering heb afgesloten, is het belangrijk dat je de voorwaarden van je verzekering goed checkt bij het boeken van je reis. Ga je normaal gesproken alleen in Europa op vakantie? Ga dan na of je reisverzekering wel op werelddekking staat. Is dat niet het geval, dan geldt je verzekering niet voor reizen naar Afrika. Bij een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is een maximaal uit te keren bedrag afgesproken. Jammer genoeg hebben we de afgelopen jaren al meermaals meegemaakt dat klanten bij een annulering van hun reis ontdekten dat de annuleringsverzekering maar een klein deel van de reissom uitkeerde omdat de verzekering onvoldoende was. Als je reissom hoger is dan het verzekerde bedrag, zul je de verzekering eenmalige moeten verhogen óf een aanvullende verzekering af moeten sluiten om dit te voorkomen.

Kan ik bij Sable Tours een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Heb je geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je via ons een kortlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Sable Tours is een samenwerking aangegaan met Recreatieverzekeringen, zodat we voor onze klanten een reis- en annuleringsverzekering kunnen aanbieden. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per reisdag, de premie voor een annuleringsverzekering is gebaseerd op een percentage van de reissom, inclusief afsluitkosten, plus verschuldigde assurantiebelasting over dit bedrag. We hebben gekozen voor een samenwerking met Recreatieverzekeringen omdat bij deze verzekeraar ook reizen met een hogere reissom kunnen worden verzekerd, die worden afgewezen door andere verzekeraars. Zo kan de hele reissom worden verzekerd, in plaats van slechts een deel hiervan. Houd er bij het boeken van je reis rekening mee dat je een annuleringsverzekering moet afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Was de reden van een annulering van je reis al bekend of te voorzien op het moment van afsluiten van de verzekering, dan geldt de verzekering niet.

Wil je meer weten over het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering, dan kun je contact met ons opnemen.

Koffers op bagageband van vliegveld
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.