Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Reis naar Zuid-Afrika en Mauritius

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Reis naar Zuid-Afrika en Mauritius

Reisverslag van een reis naar Zuid-Afrika en Mauritius

Wij hebben echt een onvergetelijke vakantie gehad. Wat een reis was dat! Onze beiden kinderen hebben hun middelbare school afgerond en mijn oudste gaat in Amerika studeren dus het was tijd voor een mooie reis. En het was meer dan dat! De mensen in Afrika zijn super aardig en oprecht geïnteresseerd (ik weet dat er criminaliteit en corruptie is maar daar waren we niet mee geconfronteerd). Mijn zoon beschreef het als de servicegerichtheid van Amerika maar dan niet zo opdringerig.

De reis was echt heel goed verzorgd door jullie. Dankjewel daarvoor! Kaapstad was een mooie start al konden we weinig doen door de storm en regen. We zijn lekker gaan shoppen en naar musea geweest. Eén dag was het even droog en hup in de auto naar Kaap de Goede Hoop. Tafelberg en Lions head moet dan maar wachten op een andere keer. De Afrikaanse dinner show Gold is een aanrader trouwens.

Het rijden was heerlijk met de auto die we hadden. Genoeg ruimte en Jibbe heeft ook veel gereden (hij is 19 jaar oud en was 2e rijder zonder problemen). Hij heeft geleerd afstanden in te schatten met inhalen van de ontelbare hout en coal trucks in colonne.

De Tuinroute was een mooie route. We hadden de verwachting dat het een mooie natuurroute zou zijn (dat doet de naam denken), maar dat is het niet. We hebben onderweg een stop gemaakt bij één van de door jullie aanbevolen stops. Wat een hoop tips geven jullie mee! Brenton was erg mooi, en leuk met de hond Bobby en de host Nico. We hebben Jukani, Knysna Elephant park en Monkey land bezocht.

In Tsitsikamma hebben we de waterfall trail van 3 uur gelopen en de suspension bridge. De koloniale huisjes waren zo leuk en diner en ontbijt was heerlijk. Wederom super lieve mensen.

Dan door naar Johannesburg waar de eigenaar van de lodge met ons de hele route heeft doorgenomen en ons attendeerde op Azul Petroport (buffels, neushoorns, struisvogels, antilopen) en ons de tip gaf om vooral door Swaziland te rijden om de vele coal trucks uit de weg te gaan. Prima tips! We hebben dan ook een ontheffing gekocht bij Bluu cars daarvoor. Het huisje met de buitendouche en de hangmat dat was een traktatie in Hazyview. Die potholes in de weg waren een uitdaging.  We hebben Bourke’s Luck Potholes, Graskop en Gods Window (gehuld in mist :-)) bezocht.

NThambo tree camp, wat een prachtig kamp is dat. Zo blij dat we die upgrade hebben genomen. Onvergetelijk mooi en een beetje spannend de eerste nacht. Ingrid en Conrad zijn de beste driver en spotter!! Zo veel gezien. Kleine leeuwen welpjes, hyena welpjes, en 3 leeuwen die een buffel aanvallen en vervolgens komen er 300 buffels aanstormen om de leeuwen weg te jagen.

Dawsons Lodge had iets langer mogen duren. Een eigen open haard in je kamer! En wederom niets tekort aan service en eten. Jammer dat we hier maar 1 dag waren maar je we moesten keuzes maken.

De route naar St Lucia was een beleving door Swaziland, een dans van loket naar loket aan de grens. De snelweg is prima te doen, en in St Lucia komen we aan in een oase van rust (Lidiko) midden in het toerisme. Heerlijk! Jammer genoeg was ook daar de storm geweest dus de whale tour was overboekt vanwege 2 dagen slecht weer. Dus op hippo tour dan maar. Later moest het zo zijn want de whale tour op Mauritius was bizar goed.

Het Alpine Heath Resort is een Centerparcs in Afrika. Wederom oprecht geïnteresseerde mensen bij de organisatie. De huisjes doen wat kaal aan als je al die luxe van eerder gewend bent. Maar dit is een heerlijk rustpunt. We gaan tennissen, volleyballen met een gezin uit Dubai, hiken, en paardrijden. Gewoon doen waar je zin in hebt. Lekker ongedwongen.

Johannesburg had ik niet willen missen. Ik heb een privé tour geboekt met mijn vaste chauffeur die ons meeneemt naar Apartheidsmuseum en Soweto, en naar zijn broer die in de shacks woont. We krijgen een rondleiding in de shacks en een bezoek aan de lokale school. Sandra is juf, dit maakt indruk! We sluiten af met een chique diner in Saint niet ver van Mandela Square.

Mauritius was wederom indrukwekkend mooi, wat een mooi resort. We bezoeken Grand Baie en Port Louis en als afsluiter gaan we een whale & dolphin tour doen. We komen een walvis tegen met een baby en die kunnen we onder water filmen terwijl ze onder de boot door zwemmen. We zwemmen zelf nog met dolfijnen in de baai. Echt een aanrader.

Kortom, een onvergetelijk mooie reis hebben we gemaakt met onze kinderen. Dankjewel voor de perfecte organisatie!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.